Vatromet noviteta na sajmu automobila u Frankfurtu

Bez autora
Sep 14 2011

Frankfurtski sajam automobila počeo je juče na opšte zadovoljstvo svih zaljubljenika u četvorotočkaše. Ova prestižna manifestacija ove godine donosi brojne novitete koje će predstaviti preko hiljadu izlagača iz 32 zemlje sveta, a najvažniji među njima pripremili su čak 89 svetskih premijera.Folksvagen je, prateći globalni trend smanjivanja troškova, dimenzija i potrošnje, predstavio „ap!”, mali gradski automobil od kojeg očekuje bum na tržištu, dok je Audi predstavio svoju viziju ultra lakog "urbanog ratnika".

Vatromet noviteta na sajmu automobila u FrankfurtuFrankfurtski sajam automobila počeo je juče na opšte zadovoljstvo svih zaljubljenika u četvorotočkaše.

Ova prestižna manifestacija ove godine donosi brojne novitete koje će predstaviti preko hiljadu izlagača iz 32 zemlje sveta, a najvažniji među njima pripremili su čak 89 svetskih premijera.

Folksvagen je, prateći globalni trend smanjivanja troškova, dimenzija i potrošnje, predstavio „ap!”, mali gradski automobil od kojeg očekuje bum na tržištu, dok je Audi predstavio svoju viziju ultra lakog "urbanog ratnika".  

Automobile visoke klase predvodi Mercedes „b klase”, dok su tu i nova „honda sivik” i „mazda MX-5”, kao potvrde da se japanski proizvođači ne predaju posle prirodnih katastrofa koje su u jednom trenutku potpuno zaustavile proizvodnju.

Još jedan Mercedesov novitet je imao zapaženi nastup. Radi se o konceptu „F 125", koji je vizija budućeg izgleda luksuznog sedana ovog proizvođača. Pošto su prve konture najavljivale limuzinu sa četvoro vrata, a „F 125" se javnosti predstavio kao kupe sa dvoje vrata, pretpostavlja se da je on najava čitave buduće grane luksuznih automobila iz Štutgarta.

Za to vreme, pojava Sitroenovog „tubika" u Frankfurtu izazvala je oprečne reakcije. Za nekoga, to je najružniji koncept ikada predstavljen, dok je za druge on sasvim realna vizija „šatla" budućnosti. Izgledom, on je naslednik legendarnog „tipa H", a u sebi krije haj-tek sisteme koji će olakšati prevoz, pa čak poslužiti i kao mobilna kancelarija uspešnim biznismenima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik